marți, 29 decembrie 2015

Jurnal de bebe. :)


Cum e viața cu roomservice.


23 mai - Mami a aflat că m-am instalat la ea in burtică.
Hihi ce bine e aici.

31 mai - Nenea doctor mi-a confirmat prezența.
Nope, nu ați scăpat. Vin peste voi!

7 iunie - 15 august - Mami a suferit tare din cauza mea, nimic nu-mi plăcea.

15 august - Am început să fiu mai prietenoasă cu mami și începe să-mi placă măncarea dar mai ales dulciurile.
Mami se simte mai bine și începe ușor, ușor să se observe de pe Lună.

21 august - Am dat prima oară cuba cu mami, înot și fac gimnastică

27 august - Mi-au descoperit secretul, nenea doctor ia anunțat pe mami și pe tati că sunt fetiță.


7 septembrie - Am hotărat să devin sociabilă și cu tati.
L-am salutat imediat după ziua lui, păi nu mă pricep eu la cadouri?

10 septembrie - Mamaie se joacă cu mine, ea mă împinge cu degetul pe o parte, eu o împing pe cealaltă parte.

30 septembrie - Au venit toți pe capul meu să mă vadă inclusiv mamaie, și nenea doctorul mă tot înghiontșste cu o chestie.
Ce se mai uimesc toți că cică sunt agitată, eheee ei încă nu știu ce-i asteaptă!
Auzi, cică sunt lungă ca tati și nervoasă ca mami. Le-am arătat  ce doar eu ar trebuie să văd ca să-i conving ca sunt fetiță în toată regula!

20 septembrie - până la final - Am devenit ceasul deșteptător al mamei, păi eu ma plictisesc aici și ea vrea să doarmă cam mult, nu-mi place asta.

15 octombrie - Mă foiesc ca lumea și îmi place să le aud vocea părinților..
Mai ales pe tati când o strigă pe mami "burtosule". Hihihi!

3 noiembrie - Vreau să fiu cea mai puternică, drept urmare am golit-o pe mami de tot fierul si calciu, ce-i trebuie ei? imi pare rău maaaamiiii, păpăm niște spanac? :D

14 noiembrie - Am început să ma grabesc, mami nu se simte bine iar tati nu e în țară, suntem internate acum, din ce aud e posibil să o cunosc pe mami mai repede. Nuuuu vreaaauuuuuu, e bineee aici!!!

17 noiembrie - Am scăpat de spital, am ajuns cu mami acasă , s-a întors și tati și eu sunt încă în burtică, ce bine că m-a lăsat nenea doctorul să mai stau, mami e la regim fără sare și pe tratament, eu sunt foarte bine, mă bucur încontinuare de roomservice. Yeeeey!

10 decembrie - Nu prea mai am loc aici, ufff!!!

25 decembrie - Nu știu ce se intamplă dar am senzația că oamenii ăștia se petrec, cred că e ceva sărbatoare însa e bine, mami papă chestii bune si mie imi place tare. Dar castraveți din ăia murați nu îmi dai?

31 decembrie - M-am plictisit aici, helloooowwww, mă aude cineva? Vreau afarăăăăăă!

1 ianuarie - Hai bine, mai stau putin...

10 ianuarie - Tuși Anca și tuși Miky au venit în vizită la mami, am auzit că o să am multe matuși și unchi, hihi. Am primit cadouri frumoase, abia aștept să văd cum sunt.

20 ianuarie - Uhuuuu, mami s-a internat, cică scap din locul ăsta strâmt!


Viața de bebe la lumină.


21 ianuarie ora 10:10: Bine am venit pe lume! Să cresc mare și sănătoasă!Sunt grăsană, am 3 kg 645, mami plange de bucurie! Nu inteleg mare lucru dar aparent toata lumea mă astepta cu sufletul la gura. Uite-o și pe tuși Ancaaaa! Cică sunt frumoasă foc. Hihi, normal! Voi nu i-ați văzut pe mami și pe tati?!

22 ianuarie - Mami? Unde esti? Așaaa ai veniiiit la mineeee, ce mă bucur să te cunosc, dă-mi lăptic!

23 ianuarie - Unde mergem? De ce mă înfofoliti asa, uhhh, e friguț, uhhh și lumină, deci asa e afara la aer? Uite-o pe nășica mea!
Wow, deci care-va-să-zică aici o să locuiesc de acum încolo? Nu-i rău deloc! Uite-o pe mamaieeee și pe unchiuuuuu și tuși Raluuuu!!! Restul unde sunt? Că eu în burtică auzisem că am un neam numeros! hihi!

24 ianuarie - Azi a fost interesant, a venit un nene și a vorbit cu mami despre mine, cicaă sunt sănatoasă, m-a și ascultat la inimioară, el e nenea pediatru!

25 ianuarie - Azi am cunoscut-o pe tuși Miky și tuși Mari, măi dar câte mătuși am! Îmi place treaba asta. O să am cu cine să bârfesc!


E frumos aici acasă, dorm, pap, fac caca, mamaie și mami mă schimbă și e asa bine să fac caca proaspăt schimbată!

Unde e tati?! Cică e răcit, se tot chinuie să mă vadă din ușă, poartă o chestie albă la gură, dar nu cred că-i doctor. :))

2 februarie- Azi am cunoscut-o pe străbunica mea, e așa de draguță ăi zâmbăreață, m-am cuibărit la ea în brațe.

3 februarie - Uraaaaa!!! Mi-a căzuuut buricuuuuțuuuul! Aparent e sărbătoare mare în familie pe tema asta. Ciudati oameni.

5 februarie - Încep să mă prind care-i treaba cu buricul, mamaița mea m-a scăldaaaat pentru prima data de când am ieșit din burtică, vai ce mi-a plăcut! Prima mea baiță! Mami și tati se uită la mine cu drag și par emoționați. E tare bine să faci baiță, în noaptea asta sigur dorm bine!

10 februarie- Tati și-a făcut curaj să mă ia în brațe mai des, îmi place tare.

21 februarie - PRIMA MEA LUNĂ DE VIAȚĂ LA LUMINĂ!!! Îi cunosc perfect vocea mamei și ador să dorm pe pieptul ei ore în șir. Ce? Mai are nevoie și la baie?


1 martie- Lumea îmi aduce chestii mici si niste ate rosu cu alb, cred că o alta sărbăatoare, oamenii ăștia se bucură din orice aparent. Habar n-am ce să fac cu chestiile astea, dă-mi laptic!

10 martie - Voi vă treziți noaptea? Mi se pare foare tare să ma trezesc când toată lumea doarme. Păi ce? De ce să dormim când putem să păpăm, nu?

21 martie - Am douăăăă lunițeeee, devin din ce în ce mai puternică!!!

22 martie - Sunt supărată! M-au dus la nenea doctorul și m-au înțepat în ambele piciorușe...Cică e de bine dar pe mine m-a durut rău, ceva cu vaccin tot zic pe aici. Ufff...azi sunt necajită, mi-e somn si puțin cam cald. Mi-e cald rău. Mami pare puțin speriată, am făcut febră...

25 martie - Azi am ieșit la soare, cu tuși Miky și mami în parc, m-au pozat de m-au inebunit, femeile astea mă stresează uneori dar mi's dragi. :D

15 aprilie - Hmmm, afară începe să fie călduț, iar eu în casă nu mai dorm, de dimineață pînă seara stau la soare în curte cu mami și mamaie.

21 aprilie - Trei lunițe cică sunt cuminte tare. Nenea doctorul mă laudă la fiecare control, iau câte un kg pe lună și nu are nimic de obiectat la adresa mea, cresc frumos si sănătos.

Nu mai insistați cu suzeta!!! Nu curge nimic din ea, de ce să o folosesc?! Dubioșilor!!!

22 aprilie - Azi iar a fost sărbătoare aici în casă, a fost ziua lui unchiu și m-au pus să îi zic la mulți ani. Si eu o să fac ani la un moment dat, nu?

15 mai - Mami mă tot îmbracă cu un compleu de marinar, încerc să îi explic că sunt fetițî, ei ii place basca asta, simt că oamenii ăștia nu mă ințeleg deloc.

18 mai - Îmi place să fac poze cu mami, râd mult și în hohote. Mi-au cumpărat un minion și mă amuz copios. Arată ca o mămăligă grasă.

21 mai - Patru lunițe și toată lumea mă laudă, inclusiv nenea doctorul care nu pricep de ce mă tot ințeapă din când în când. M-am supărat, iar treaba aia cu vaccin.

8 iunie - Am ieșit în parc cu mami, tati, tuși Miky și tuși Anca, eu am sforăit ei au bârfit. Abia aștept să pot să le zic și eu ceva, am atâtea de zis! Momentan doar găgăn!

10 iunie - Tati se joacă cu mine în pat cu degețelele în soare, mi se pare fantastic cum luminează. V-am spus că tati e cel mai tare? Face și niște forme pe pereți tot cu degețelele. Îl iubesc pe tati.

15 iunie - Azi am cunoscut-o pe mamaie din partea lui tati, mi-a adus rochițe croșetate, e tare de treabă, îmi place de ea. Vorbeste așa frumooooos.

21 iunie - Cinci lunițe și deja le mănânc zilele, nu mai stau sub nicio formă, păi cât credeau ei că or să mă mai țină așa? Mișcareeeee!!!

27 iunie - Stau în funduleț, în sfârșit vă văd și eu ca lumea, era deja plictisitor să vă privesc de la orizontală. Hai bine, tot simpatici sunteți.

Am uitat să vă zic că toată lumea pe aici pare foarte stresată de ceva, cred că se pregătesc de un eveniment, dar vorbesc doar despre ceva cu cazan, apă și eu bâltâbâc cu un nenea preot. Nu ințeleg nimic.

1 iulie - Se întâmplă ceva cu părul meu, chelesc pe zi ce trece. Trebuie să îmi fac o mască.

3 iulie- Azi e ziua mamei, să-mi trăiești, esti cea mai tare și te iubesc mult, ziceai tu când eram în burtică că ți-e frică că nu o să ai răbdare, ai foarte multă răbdare mami.

4 iulie - Dragă jurnalule, m-a luat nășica și cu nașu și m-au dus la nenea preotul și nu știu ce s-a intamplat dar m-a băgat într-un cazan cu apă, un gen de băiță dar nu prea și cică de azi sunt chiar Mara-Ioana, să trăiesc, zic! Tot azi mami și tati au făcut nunta, toată lumea se petrece și e fericire mare, iar ei doi sunt cei mai frumoși.


5 iulie - Nășica mea mi-a făcut băița de după botez și m-a uns cu mir, ce bine a fost, toți se bucură pentru mine iar eu mă simt o răsfățată. Nașul meu tot de lumânarea de la botez se ocupă.

6 iulie - Am rămas singurică cu mamaie. Mami, tati, unchiu și tuși Ralu, au plecat la mare. Ahaaaaa!!! O să vă țin minte!!!

18 iulie - Yammy-yammy, azi mami pe lângă lăptic mi-a oferit și altceva, fructe. De azi am trecut la păpică zdravănă, Era și cazul, cât să mai beau doar lapte, voi atâtea bunătați și eu nimic? Hmmmm!

21 iulie - JUMĂTATE DE AN DE VIAȚĂ DE BEBE! CEL MAI BINE! Am oamenii mei aici în casă și e perfect! Și treaba asta a venit o dată cu alte înțepături la nenea doctorul dar încep să mă obișnuiesc, însa tot mă necăjesc.

8 august - Azi am fost la tati la birou, foarte multe chestii pe acolo, în afară de asta oamenii au o problemă, mă tot trag de obraji, e dubios. Nu-i inteleg.

15 august - Am fost să mă împărtășesc, bun sprițul de la nenea preot. Am dormit buștean, semăn cu tati și lui îi place sprițul.

21 august - Șapte lunițe, veselie și bulane grăsane.

27 august - Stau în piciorușe sprijinită și rod țarcul. Nu am dinți dar vreau să merg!


29 august - Mami și tati m-au dus la ferma animalelor, n-am inteles nimic, dar veverițele sunt chiar tari.

30 august - De câteva zile nu mă odihnesc mai deloc și sunt tare întoarsă pe dos. Oare de ce? Pentru că azi am primul dințisor! Care l-ai văzut, sari cu cadouri, hai mamaie!

5 septembrie - Tati, să-mi trăiești! Bem o bere?

8 septembrie - Sa-mi traiască numele! La mulți ani mie! Yuhuuuu, un biberon de lapte și o banană vă rog!

18 septembrie - Am plecat la primul meu drum lung, nu știu unde merg dar pare interesant. E multă apă aici și eu mă scald într-un lighean. Zic ceva de Dunăre? Me gusta! Tati e pescar amator!

21 septembrie - Am ajuns acasă la mine și parcă tot aici e mai bine, v-am spus că azi am făcut opt lunițe?

8 octombire - Sunt un iepuras, doi dinti sus dinti jos. La mulți ani, mămăiță!

10 octombrie - Perișorul meu crește și devine ondulat, sunt o simpatică. Mulțumesc fanilor mei!

15 octombrie - Eu pap tot ce îmi dă mami, treaba asta cu mancarea e super, nu pierd nimic. Totul e foarte buuuun!

21 octombrie - Nouă lunițe, doctorul continuă să mă laude, sunt perfectă.
1 noiembrie- Ufff, plouă mult și m-am obișnuit afară, nu prea mă mai scoate mami așa des că e urât rău. În casă nu prea îmi găsesc locul...

5 noiembrie - Hopa sus, mă ridic singurică în picioare dar mă țin cu mânuțele de țarc. Încă puțin și nu mă mai prindeâi. Îmi pare tare rău că tati nu m-a vâzut dar el e plecat cu munca, mi-e dor de el tare.

12 noiembrie - S-a întors tati, yey! Ce mai îmi place să mă pună în cârcă! Diiiii căluuuuțuuuuu!

15 noiembrie - Am răcit pentru prima dată, am mucișori, offf, cine a mai inventat și treaba asta? Mă enervează!

17 noiembrie - Mami nu mai insista, nu vreau la oliță încă! Urăsc chestia aia.

21 noiembrie - Am schimbat prefixul! Am 10 lunițe sănătoase. Încep să mă simt bătrână.

27 noiembrie - Cel mai mult râd cu mami, în hohote, face ce face și mă face să râd.

6 decembrie - Am primit ceva cadouri azi și fructe de la un nene numit Moș Nicolae. Imi place de nenea ăsta, sper să mai vină. Cică uneori vine și cu nuiele, oare o să primesc si eu?


12 decembrie - Hihih încă doi dințișori, am doi sus și patru jos și mușc grav.

15 decembrie - Acum când tati și unchiu mă pun în cârcă chițăi de veselie, îmi place aăa mult! Diiiiiiii căluțuuuu!

18 decembrie - Tati s-a blocat, mamaie a râs, mami a plâns. DE CE? Pentru că am spus MAMA pentru prima data și nici nu mă mai opresc din ma-ma-ma-ma.

19 decembrie - Primii mei pași singurică, abia aștept să dau ture prin casa, nu mai e mult.

21 decembrie - 11 lunițe, ușor, ușor o să încep să fac și eu ani...

25 decembrie- Primul meu Crăciun, nu știu exact care e treaba dar a mai apărut un moș cu jucării mai multe decât Moș Nicolae, pe el il cheamă Crăciun și de el imi place.
Nu prea îmi place că mami și tati au impodobit un brădut la noi în sufragerie și când pun mânuțele se simte ciudat, dar are niște bile pe care le-aș jumulii puțin, însă mă cam dau la o parte de lângă el. Ehh, nu scapă nejumulit. Cred că azi a fost perioada aia din burtică când mami nu îmi dădea castraveți murați. A fost frumos, m-am petrecut cu tuși Marinică și unchiu Ionică!În concluzie îmi plac părinții mei și cam toată lumea din neamul ăsta numeros. Să nu înțtelegeți greșit... Tot eu rămîn cea mai simpatică!


To be continued.


2 comentarii: