vineri, 21 martie 2014

Colanți, colanți everywhere!

Toată lumea se bucură de revenirea căldurii, în sfârșit renunțăm la hainele acelea de iarnă care ne făceau să arătăm ca niște pinguini ce se rostogoleau pe străzile Bucureștiului.

Din păcate ținuta de primăvară scoate la iveală toate defectele acumulate pe timpul iernii sau nu, mă refer la kilogramele în plus.

Nu sunt o femeie slabă, cu un corp perfect, chiar deloc. Însă diferența între mine și restul grăsuțelor pe care le mai văd pe stradă e că știu să mă îmbrac, cred eu. Sau cel puțin o fac în așa fel încât să-mi acopăr anumite defecte.

Și nu, n-am probleme cu tiroida... ca majoritatea dintre ele.

De ce unele femei preferă să se îmbrace în pas cu moda, când moda se vede clar că nu e deloc în favoarea lor?

Colanți care sunt atât de strâmți încât aud cum plâng pe ele, mai ales când de la abdomen în jos zici că sunt niște congelatoare din acelea micuțe pe care le umpli cu bere vara?

Bluze prea scurte și mult prea mulate care le fac să pară ca niște shaorme sugrumate?

De ce e musai să fim în pas cu moda? Când moda nu ține deloc cu noi și corpul nostru? Nu zice nimeni să te îmbraci în cuvertura de pe pat, dar cred că poți să gasești cumva o combinație care să-ți permită să ieși decentă pe stradă.

Mai urat decât colanții, sunt colanții culoarea pielii. Doamne Dumnezeule, sunt oribili acei "pantaloni" care par să nu existe. De ce să vrei să pari în fundul gol pe strada?  Mai bine ieși direct în chiloți și ai terminat bâlciul.

Nici colanții cu animal print nu sunt departe. Când trece o tipă de circa 80-90 de kg prin fața ta pe stradă îmbrăcată așa, te întrebi dacă nu cumva ar fi cazul să anunți protecția animalelor că a scăpat femela leopard gestantă de la zoo.

Adidașii cu "toc ascuns", de fapt cu talpa aia înalta, dracu' să-i ia, n-am văzut încălțări mai hidoase.
Mă fac să încep să vorbesc ca bunică-mea: "Maică pe vremea mea, adidașii erau făcuți pentru a te simți comod și a alerga în ei, nu a defila pe podium."

Stai lucidă, și urmărește-mă cu atenție: pantofii sunt pantofi, adidașii sunt adidași!

Da, da, sunt o nenorocită și o rautăcioasă! Să fim serioși! Este purul adevăr!

Ce se intamplă? Ne urâțim garderoba pe zi ce trece. De ce multe dintre noi suntem atât de îndoctrinate să urmăm tendințele?

De ce cărăm de niște papornițe imense, umplute cu toate nimicurile de prin casă ca mai apoi să ne băgăm mâna în ghips pentru că se atrofiază?

Femeie! Îmbracă-te cu ce iți stă bine, nu cu ce poartă prietena ta care are și de ce să poarte anumite lucruri!

Este total spre binele tău și...al nostru!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu